Held van Januari: Teun van de Keuken

In 2007 zal Communicatiedrang aan het einde van elke maand berichten over een held. Voor mij is een held iemand die niet bang is om zijn idealen na te streven. Iemand met opvattingen over hoe de wereld er uit zou moeten zien met de daadkracht om deze te verwezenlijken. Een held is een wereldverbeteraar. Elke maand ga ik op zoek naar een persoon die de wereld, ook al is het maar een klein stukje, tot een betere plek maakt.

De held van januari is Teun van de Keuken. Sommigen kennen hem misschien onder zijn choco-alter-ego Tony Chocolonely. Teun is journalist en tevens hoofdpersoon in het tv-programma de Keuringsdienst van Waarde. In dit programma wordt Teun gevolgd in zijn strijd om slaafvrije chocolade te produceren. Teun heeft zijn eigen slaafvrije chocoladereep op de markt gebracht en stelt alles in het werk om ervoor te zorgen dat zijn reep ook slaafvrij blijft. Zo reist hij meerdere malen naar Afrika om op de cacaoplantages te controleren of zijn cacao op eerlijke wijze geteelt wordt en tegen eerlijke prijzen verkocht wordt. Daar stuit Teun op een aantal schokkende zaken die de principes van het Fair Trade-keurmerk flink aan de kaak stellen. Daarnaast probeert Teun zich door het Nederlandse gerecht te laten veroordelen vanwege het feit dat hij bewust chocola heeft gegeten die met behulp van slavernij tot stand is gekomen. Volgens onze wet is dat namelijk een strafbaar feit.

Omdat Teun zich met enorm veel passie en daadkracht inzet in de strijd tegen slavernij en daarnaast het commerciele inzicht bezit om met een eigen slaafvrije chocoladereep en een wekelijks tv-programma veelvuldig in the picture te komen is hij Communicatiedrang’s Held van Januari. Succes Teun!

Advertenties

2 Reacties op “Held van Januari: Teun van de Keuken

  1. een jaar geleden verkochten ze chocolonely alleen bij de shakies, was echt enorm duur…. toen was teun nog redelijk onbekend. blijkbaar heeft hij er hard voor gewerkt

  2. Vanavond de laatste aflevering van z’n programma!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s