Gaat het soms te snel?

Al jarenlang worstelt de internationale badmintonfederatie met één groot probleem. De media willen de sport maar niet oppikken. In China, badmintonland nummer één, genieten badmintonners een absolute sterstatus, getuige deze FedEx-commercial. Maar de rest van de mondiale sportmedia zien het niet zitten in de snelle zaalsport. De IBF en de Nederlandse Badminton Bond doen er alles aan om de sport, waar we nota bene bijna Europees Kampioen in zijn, onder de aandacht te brengen van de sportjournalistiek. Zo is dit seizoen voor de tweede maal in vier jaar de puntentelling aangepast om wedstrijden spectaculairder te maken voor tv-uitzendingen. Ook werd jaren geleden de Indonesische Mia Audina genaturaliseerd en wonnen ‘wij’ weer badmintontitels. Daarnaast maakt de NBB zich nu hard voor een praktische outdooruitvoering van de sport, genaamd speedbadminton. Desondanks is de op twee na zwaarste sport (na boksen en squash) nog steeds sporadisch in de media te vinden. Ik als fanatiek badmintonner snap daar uiteraard niets van. Zouden de media nog steeds denken dat badminton ook maar enigszins lijkt op campingbadminton? Zou het te snel gaan, en dus niet te volgen zijn voor de kijker? De redenen zijn mij volstrekt onduidelijk.

Advertenties

3 Reacties op “Gaat het soms te snel?

 1. Dit terwijl de sport op alle niveaus en overal gespeeld kan worden en wind de enige vijand is. Dus waar blijft de bekende persoonlijkheid die met veel overtuigingskracht kan vertellen wat je al niet aan badminton kan beleven. Het is nog steeds onbegrijpelijk is dat badminton in tegenstelling tot tennis te weinig accomodaties kent rondom hotels, campings, vakantieparken. Binnen het oppervlakte van 1 tennisbaan kan je maar liefst 16 badmintonners laten genieten. Laten we als Nederland BV investeren in deze topsport. Beleef het en meldt je aan. Kom en ga genieten.

 2. Nederlanders zijn tevreden met voetbal, wielrennen, tennis, schaatsen en in lichtere mate zwemmen, hockey en volleybal. Waarschijnlijk is ons land gewoon verzadigd.

  Ik vind het persoonlijk verbazingwekkender dat spectaculaire massale sporten als basketbal, baseball, rugby/american football en ijshockey niet aanslaan in Nederland. Op andere plekken in de wereld, voornamelijk Amerika, weten die sporten miljoenen mensen in extase te brengen.

  Of het te snel gaat, denk het niet. Hockey is ook amper te volgen en slaat hier ook aan 😉

 3. het ligt idd aan het campingimago. badminton is een snelle, intensieve en zware sport, maar dat is het alleen als je op een hoog niveau beoefent. Weinig mensen doen dat. Daarnaast spelen de meesten het enkel op vakantie en niet in clubverband. Ze hebben geen feeling met de sport, zoals mensen dat wel met tennis, voetbal en hockey hebben.

  Sporten die veel beoefend worden, komen veel op tv. Zo simpel is het.

  overigens vraag ik me hetzelfde af over waterpolo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s