Held van Februari: Jan Marijnissen

In 2007 bericht Communicatiedrang aan het einde van elke maand over een held. Voor mij is een held iemand die niet bang is om zijn idealen na te streven. Iemand met opvattingen over hoe de wereld er uit zou moeten zien met de daadkracht om deze te verwezenlijken.

Afgelopen zondag ontving ik deze mail van een bekende:

Beste Peter,

dit kon ik niet voor me houden, klik hier,

Sonia

Enigszins verrast maar vol verwachting klikte ik op de link waarna een persoonlijk charmeoffensief volgde van SP-voorman Jan Marijnissen met een oproep om op 7 maart op zijn partij te stemmen. Het is knap dat de SP elke verkiezingstrijd de kiezer opnieuw op originele wijze probeert te bereiken. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van vorig jaar ontvingen veel mensen een ansichtkaart en een halfjaar geleden stuurde de SP een smsje naar de kiezers. Toch gingen deze acties redelijk geruisloos voorbij. De viral die de SP deze keer verspreidde is echter een regelrecht succes, de viral werd in de eerste week al meer dan 1 miljoen keer bekeken!

De succesvolle viral is geen toevalstreffer. Bij de verkiezingen voor beste webpoliticus van eind vorig jaar won de SP drie van de vier juryprijzen. De SP-site werd verkozen als beste partijwebsite en de weblog van Jan Marijnissen werd uitgeroepen tot beste weblog. Daarnaast won de SP ook de prijs voor beste internetvodcast.

Jan Marijnissen is Communicatiedrangs Held van Februari omdat hij zijn SP met veelvuldige mediaoptredens van een kleine partij met een kleine aanhang naar een partij van formaat heeft gehezen. Daarnaast lijkt Jan er als enige in te slagen om zichzelf als overtuigd merk neer te zetten. Waar half Nederland viel over het kapsel van Jan-Peter Balkenende en het kontje van Wouter Bos ook voor de nodige verdeling zorgde, staat het merk Jan Marijnissen als ruwe staalarbeider met een duidelijke visie op het sociale klimaat ijzersterk.

Heeft u suggesties voor de Held van Maart? Post ze hier!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s