Apple wordt vervelend

Drijft je pc je tot wanhoop? Tijd voor een Mac! 114.000 virussen. Niet op een Mac! Twee willekeurige titels van mails die Apple aan haar gebruikers stuurt. Apple is geweldig en Mac’s zijn heerlijke computers. Juist daarom zou Apple van haar eigen kracht uit moeten gaan en zich in haar marketing niet constant boven Microsoft en de PC stellen. Apple hoeft helemaal geen gebruik te maken van het typisch Amerikaanse negative campaigning. Het constant zwartmaken van de concurrent gaat de consument op een gegeven moment tegenstaan.

Neem nu de Mac vs. PC campagne die een aantal maanden geleden van start is gegaan en nog steeds loopt. In deze serie filmpjes ziet u verpersoonlijkingen van de PC en de Mac een gesprek voeren over een bepaald aspect van computers en komt de Mac natuurlijk elke keer als winnaar uit de bus. Met elke nieuwe feature (bv. Vista) wordt een nieuw filmpje gemaakt. Het virusfilmpje kunt u hieronder bekijken. Toch worden de filmpjes na een tijdje flauw en kun je je afvragen of mensen naar aanleiding van de filmpjes nog een Mac zullen kopen. Het is ook geen toeval dat er persiflages op dit soort filmpjes worden gemaakt.

Daarnaast is ook in de mails die Apple naar haar klanten stuurt een sterke negatieve houding richting Microsoft te zien. Neem bijvoorbeeld deze mails over virussen, vastlopen en films maken. Ook tijdens de introductie van de iPhone liet Steve Jobs geen spaan heel van de mobiele telefonieplannen van Microsoft. Apple zou zich in haar marketing meer op zichzelf moeten richten. In plaats van negativiteit richting de concurrent is positiviteit naar het eigen merk wellicht een slimmere strategie. Voor de PC-gebruiker (de voornaamste doelgroep) voelt het nu alsof hij constant uitgelachen wordt waardoor hij in de zelfverdediging (PC-verdediging) schiet en de overstap naar een Mac alleen maar minder aantrekkelijk wordt.

Advertenties

Een Reactie op “Apple wordt vervelend

  1. Pingback: The Spotlight Effect - communicatieblog door Ernst-Jan Pfauth » Gastbijdrage: Apple wordt vervelend

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s