DAG: Crossmedia in haar puurste vorm

Nederland is binnenkort een nieuwe gratis krant rijker. KPN en PCM ondertekenden afgelopen week de overeenkomst voor het opzetten van een joint venture gericht op de ontwikkeling en exploitatie van de crossmediale nieuwsvoorziening. De naam van dit bijzondere concept is DAG. DAG wordt niet zomaar een nieuwe gratis krant, DAG is meer. Het concept van DAG richt zich volledig op crossmedia, op de (nog vrijwel lege) website presenteert DAG zich dan ook als een medium-onafhankelijke dienst. PCM en KPN doen hierover een mooie belofte: een gratis krant en een digitaal equivalent inclusief televisiegids en uitgebreide audiovisuele content. Deze uitgebreide dienst zal in het tweede kwartaal van 2007 via internet, narrowcasting en mobiel gelanceerd worden.

In de joint venture zijn KPN en PCM ieder voor de helft vertegenwoordigd. PCM zal logischerwijs volledige verantwoordelijkheid dragen voor de papieren krant. KPN zal met haar expertise op het gebied van tv, internet, narrowcasting en mobiele telefonie de verspreiding van de redactionele inhoud verzorgen. De doelgroep van DAG is de internetgeneratie tussen de 20 en 40 jaar, met een volstrekt nieuwe aanpak wil DAG deze doelgroep op elk gewenst moment van nieuws kunnen voorzien.

DAG belooft op haar site: Een medium-onafhankelijke dienst die je de hele dag door van nieuws en informatie voorziet. Online, op je mobiel, op papier, op tv, op schermen in de trein, bij je thuis, kortom: waar, wanneer en hoe jij dat wilt. Dat klinkt veelbelovend en met de inbreng van grootmachten KPN en PCM lijkt de weg naar succes goed mogelijk. Het wordt interessant om te zien hoe en of mensen DAG gaan oppikken, aan de mogelijkheden voor bereik zal het zeker niet liggen.

Advertenties

Een Reactie op “DAG: Crossmedia in haar puurste vorm

  1. Goed artikel. Het krachtige van deze nieuwe krant is dat het een heel erg breed publiek aan zal spreken. Van de vodafone-L!ve jongeren tot de moderne media yup! Het is echter niet te voorspellen in welke mate deze nieuwe medium-onafhankelijke vorm aan zal slaan! Ik ben benieuwd

    Ørv

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s