Apple bestookt pc-territorium

Electronic Arts, een van de grootste gamesproducenten ter wereld, gaat haar spellen vanaf heden ook uitbrengen op de Mac. Het lijkt geen wereldnieuws, maar dit betekent dat de echte gamer binnenkort niet meer op de pc met Microsoft Windows is aangewezen. Want dat was toch iets waardoor je niet om de pc heen kon, het was zelfs de reden dat ikzelf in een ver verleden een pc voor mijn verjaardag vroeg. Ik wist toen als klein jochie al dat de Mac qua gebruiksgemak lichtjaren verder was dan Windows ’95, maar de gehele gamescollectie van menig speelgoedwinkel was op pc’s afgestemd. Lange tijd is dat min of meer zo gebleven, maar nu EA ook spellen op de Mac gaat uitbrengen lijkt dit tijdperk definitief voorbij.

De vraag is wat er nu precies verandert. Zullen Mac-gebruikers meer gaan gamen? Waarschijnlijk niet, als het ‘gamers’ waren hadden ze nooit de stap naar de Mac gemaakt. Een aannemelijker gevolg is dat de ‘gamers’ inzien dat het gebruiksgemak van de Mac en de mogelijkheid om alle games te kunnen spelen nu hand in hand kunnen gaan. Het besluit van EA legt Apple waarschijnlijk geen windeieren. Want welke reden is er nu nog over om een bezoek aan de Apple Store nog langer uit te stellen? Apple beweert zelf dat pc’s goed zijn met getallen, maar voor wie is dat nog echt van belang?

Apple wint terrein, veel terrein. De meest recente kwartaalwinst liet een groei zien van 36%, en dat is drie keer zo groot als de gemiddelde groei van de computerbusiness. Sindskort is Apple’s webbrowser Safari ook op de pc verkrijgbaar en iTunes bestaat natuurlijk al langer op de pc. Op deze manier verovert Apple ook het gebied van Microsoft en verleidt het tegelijk pc-gebruikers om ‘the whole package’ aan te schaffen en de overstap naar een Mac te maken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s